Tunnan med det syrliga hundraåriga ölet fylls vartannat år på med nytt öl. Ungefär halva tunnan töms och ersätts med nybryggt öl. Att brygga ölet och sätta igång jäsprocessen brukar kräva en långhelg och här kan du läsa om första dagens mäskning och lakning samt andra dagen, då vörten kokas och kyls ned.
På tredje dagen tillsätter vi jäst till den nedkylda vörten. Sedan pågår jäsningen i omkring en vecka. Därefter samlas familjen på nytt för att tömma tunnan, buteljera Gammalt öl och fylla tunnan med det färdiga, nybryggda ölet.
På bilderna syns bryggmästare Peter Hultén klippa upp jästpaketet tillsammans med Olof Hultén. Berit Gedda har fått den ärofyllda uppgiften att tillsätta jästen i jäskaret. På sista bilden ser vi bryggverket som nu är jäskar med termometer på locket.
Årets bryggning har gått smidigt under vår kunniga och vänliga bryggmästare Peters ledning – vi i stödtrupperna är glada att få lära oss och finslipa samarbetet!




Bryggning går hand i hand med social samvaro
Självklart är bryggningen också en social aktivitet och i år samlades släkten förutom till goda måltider på kvällarna kring ett klurigt korsord. Här syns Leo Hultén och Berit Gedda. Det gick ut på söndag morgon med förenade krafter.
